2014/11/03

Lundia System

Sain pari viikkoa sitten kutsun Lundian Tampereen myymälään sisustusbrunssille, ja perjantai-aamupäivä hurahtikin rattoisasti Lundian myymälässä kaikkea kaunista ihastellen. Paikalla oli myös lahjakas suunnittelija ja sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, joka on suunnitellut juuri myyntiin tulleet Lundia System -säilytyslaatikot. Kauniita säilytyslaatikoita löytyy kolmea eri kokoa ja ne sopivat täydellisesti yhteen toisiinsa niin päällekkäin kuin sisäkkäinkin. 







Ajatus täydellisestä säilytyslaatikkosarjasta oli lähtenyt tarpeesta kauniille ja käytännöllisille säilytyslaatikoille, jonne voisi kätkeä mm. kaikenmaailman pikkutavarat. Materiaalina on käytetty samaa mäntyä kuin Lundian perinteisissä Classic-sarjan tuotteissa ja säilytyslaatikot onkin suunniteltu nimenomaan Classic-sarjan hyllyihin sopiviksi, mutta yhtälailla ne käyvät toki vaikka eteisen pöydälle tai keittiön tasolle pientavarat kätkemään. System-sarjan laatikoissa kiteytyy kauniisti Lundian ajatuksen ydin: yksinkertainen muotoilu ja käytännöllinen toteutus sekä lisäksi aito puu materiaalina. Myös sarjan värit ovat huolella valitut, ja suunnittelija kertoikin, kuinka hän oli nimenomaan halunnut tuoda tähän kauniiseen ja yksinkertaiseen käyttöesineeseen rohkeasti väriä. Väreissä löytyy tällä hetkellä kaunis savunharmaa, hempeä minttu sekä upea sininen. Jatkossa värivalikoima todennäköisesti laajenee tai tarjolle tulee ainakin ns. sesonkivärejä.

Meitä kutsuvieraita oli kutakin muistettu omalla System-laatikolla, ja minä valitsin ehkä hieman tylsähkösti harmaan, mutta se nyt vain sopii niin kauniisti oman työhuoneeni hyllylle. 



Kiitos vielä kerran Lundialle ihanasta brunssista ja mielenkiintoisesta presentaatiosta. Oli mahtavaa päästä kuulemaan suunnittelijan kertomana tuotteen syntytarinaa ja ideaa.

PS. Ylimmät kuvat lainattu täältä.

No comments:

Post a Comment

Ilahdun kommentistasi!